Roerbak groenten met wilde gerookte zalm. Een makkelijke en snelklaar gerecht. De groenten zijn gebakken en gestoofd. De boekweitpasta op smaak met olijfolie en platte peterselie. De wilde zalm verdeeld op de borden.
Roerbak groenten met wilde gerookte zalm
PrintNODIG
- 1 pak gerookte wilde zalm
- groenten 400 gram:
- 1 zoete ui
- 1 prei
- handje broccoli bimi
- 250 gram jonge tuinboontjes
- 1/2 courgette
- bosje platte peterselie
- knoflook, kurkuma en zwrate peper
DOEN
- Stert met het snijden van de groenten in vergelijkbare groottes: de prei in ringen, de courgette in dunne plakjes, de tuinbonen gedopt, de ui opgesneden in stukjes. Snij de knoflook fijn.
- Kook een liter water en doe het in een pan om in 8 minuten de boekweit pasta te koken. Korter kan ook, als je van een bite houd. Gaar? Giet het water af. Sprenkel er wat olijfolie over. Snij de peterselie fijn, doe het bij de pasta en schep goed door elkaar. Deksel op de pan tot gebruik.
- Neem een grote koekenpan en schenk er 2 eetlepels olijfolie in. Roerbak eerst de knoflook met een theelepel poeder kurkuma en wat zwarte peper. Roer ze door de verwarmende olijfolie. Voeg de uien toe en laat even stoven met de deksel erop. Dan doe je de rest van de groenten er bij. Roer de groenten goed door elkaar en bak voor 4 minuten. Aan het eind heb ik er een kleine eetlepel witte balsamico azijn toegevoegd om het nog even te laten stoven met de deksel op de koekenpan.
- Verdeel de zalm over de 2 borden, de pasta en de groenten. Klaar in 30 minuten!