Rucola boekweit pannenkoek groen gevuld bij een lunch met uiensoep. Pureer de rucola met boekweitmeel, ei en water. En bak ze in dunne pannenkoeken; gevuld rolt zo’n pannenkoek makkelijker.
Rucola boekweit pannenkoek groen gevuld
PrintNODIG
- 50 gram rucola
- 150 gram boekweitmeel
- 1 ei
- minstens 4 glazen water
- een groene pesto
- radijs kiemen
- winter postelein
- tuinkers
DOEN
- Doe de rucola, meel, ei en 2 glazen water in een hoge kom of beker. Pureer het. Doe het beslag, het is nog te dik, over in een schaal en voeg er in delen de andere 2 glazen water toe. Roer iedere keer het goed door totdat je een soepel beslag hebt. Hoe soepeler hoe dunner de pannenkoekjes worden.
- Het beslag kun je nu even weg zetten. Start met bakken als je ze warm wilt opdienen, net voor het eten. Anders bak je ze van te voren. Ca 8 pannenkoeken maak je hiermee.
- Afhankelijk van je koekenpan heb je weinig olijfolie nodig om te bakken. Verwarm de pan en schep met een soeplepel beslag in de pan, beweeg het door de pan heen zodat je een mooi ronde vorm hebt. Wacht met het omdraaien als je ziet dat de pannenkoek verkleurd, droog is aan de bovenkant. Als het goed is laat de pannenkoek los, draai deze om en bak kort op de andere kant. Nb. Door teveel olijfolie kreeg ik een ‘gebroken’ pannenkoek.
- Vuld iedere pannenkoek door ze eerst te besmeren met een groene pesto, dan aan één kant een klein handje, gewassen, winter postelein dan de radijs kiemen en tuinkers. Rol op en snij door midden.
- Lekker bij een uiensoep, een vegetarische lunch.