Rundergehakt verstopt in bladerdeeg. Rundergehakt kruid je met prei, kappertjes, paprika, olijven en ansjovis. Bladerdeeg rol je uit en verdeel je over de 6 vormen, verdeel het gehakt erin en sluit af met bladerdeeg. De oven op 200 graden en in 25 minuten klaar. Een ideaal gerecht om restjes groenten te verwerken….
Rundergehakt verstopt in bladerdeeg
PrintNODIG
- 4 plakken bladerdeeg
- 500 gram rundergehakt ( kip, kalkoen of varken)
- 1/2 dunne prei
- 1/2 oranje paprika
- eetlepel kappertjes
- handje olijven
- 5 ansjovis
- gedroogde Provençaalse kruiden of ander tijm en oregano
- nigella zaadjes of zwarte sesam zaad of maanzaad
- salade
DOEN
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
- Start dan met het klaar maken van het gehakt. Snij de prei in dunne plakjes, de paprika in kleine stukjes, de ansjovis in stukjes en doe ze samen met het gehakt in een schaal. Voeg erbij de olijven, gedroogde kruiden en kneed dit met je handen goed door elkaar.
- Neem een siliconen vorm en vet deze in met een olie. Rol iedere plak bladerdeeg uit tussen een vel huishoudfolie en gebruik de helft van het bladerdeeg om een vorm te vullen. Verdeel met een lepel het gehakt over de vormen en druk het aan. De laatste lapjes bladerdeeg leg je op het gehakt en druk samen. Strooi er nigella zaad op het bladerdeeg en zet de vorm in de oven voor ca 25 minuten, net zolang dat je ziet dat het bladerdeeg bruin kleurt.
- Ondertussen was je een sla, dep deze droog en snij ‘m op in repen. Verdeel over de salade een dressing van een mix van zwarte olijven tapenade aangelengd met olijfolie. En leg hier bovenop de 3 of 2 bladerdeeg bollen gevuld met het gehakt.
TIPS
Zelf een tapenade malen? De veelzijdige smaakmaker: tapenade