Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie op basis van yoghurt met mayonaise is één van de vele ‘zelfgemaakte’ sauzen. De basis is gemengd met een mix van augurk, kappertjes, bosui, peterselie, knoflook gepureerd. En verder op smaak gemaakt met kruidenzout en peper. Erg lekker bij gegrild vlees en vlees fondue.
Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie
PrintNODIG
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise.
- 4 Augurken
- 2 eetlepels kappertjes
- 1/3 bos peterselie
- 3 stengels bosui
- 1 teen knoflook
- wat kruidenzout
DOEN
- Neem een schaaltje groot genoeg waarin je de saus kunt maken. Schep de yoghurt en mayonaise erin en roer ze goed door elkaar.
- Pureer in een kom of beker de fijn gesneden augurk, de met water afgespoelde kappertjes om de zure smaak er af te spoelen, de grof gesneden knoflook, de fijn gesneden steeltjes van de blad peterselie en de blaadjes zelf. Je kunt dit grof of fijn pureren, doe zoals je het zelf het lekkerst vind.
- Schep 4/5 van het mengsel augurk, kapper en peterselie door de mayo/yoghurt saus heen.
- De bosui snij je fijn en roer het door de saus heen.
- De saus blijft in de koelkast 2 weken goed.
- Het restant (1/5) van het mengsel leg je bovenop de saus bij presentatie