Seizoens soep met kapucijners en tuinbonen. Heerlijk op een zaterdagavond met bruschetta en gevulde courgette bloemen.
Seizoens soep met kapucijners en tuinbonen
PrintNODIG
- 1 broccoli
- 3 ui
- stuk prei
- 1 teen knoflook
- 1 stengel verse dille
- restje bloemkool
- restje baby spinazie
- en ander groen blad
- 250 gram tuinbonen
- hand vol kapucijners
- 2 kippen- en 1 uibouillonblokje
DOEN
- Deze soep is in 2 delen gemaakt. De kapucijners en tuinbonen zijn kort geblancheerd. De andere groenten zijn samen, eerst gebakken daarna in water gekookt.
- Start met het snijden van de ui, prei en knoflook in grove stukken.
Neem een soeppan en giet er een laagje olijfolie in, verwarm zachtjes en doe er de knoflook, ui en prei bij. Vergeet niet kurkuma en zwarte peper toe te voegen. Laat zachtjes stoven met de deksel erop. Roer zo af te toe.
Snij ondertussen de broccoli, bloemkool en blad in stukken en doe ze bij het ui mengsel, roer goed door elkaar heen. Kook 1 1/2 liter water en voeg toe aan de groenten. Zet het vuur hoger totdat het borrelt, zet dan zachter en laat de groentenmix borrelen voor ca 10 minuten.
Pureer de soep tot een mooi egale soep. - Terwijl de soep borrelt, dop je de kapucijners en tuinbonen. Blancheer (in kokend water met wat zout) de bonen ca 5 minuten en giet het water af. Voeg toe aan de gepureerde soep en laat afkoelen. Als laatst snij je de dille fijn en bij de soep.
- Eet er een bruschetta bij besmeerd met een bonen/geitenkaas puree, kappetjes, olijven en ansjovis er boven op.
TIPS
Bruschetta? Buiten bonen met zachte geitenkaas gepureerd