Selderij pesto maak je zelf, een smaakvariant op de traditionele pesto van basilicum, kaas en pijnboompitten met olijfolie gepureerd. Een gezond en makkelijk te maken. Dit past in je basis voorraad, in de koelkast, om je groenten, pasta, vis, vlees, wraps snel op smaak te brengen. Nb een prima restjes verwerker zo’n zelf gemaakt pesto!
Selderij pesto maak je zelf
PrintNODIG
- 1 bos selderij
- 1 verse kurkuma
- 1/3 spaanse peper
- 2 tenen knoflook
- 2 bosui
- 2 ansjovis
- zwarte peper
- 25 gram Pecorino of andere pittige harde kaas
DOEN
- Was je bos selderij schoon en laat even uitdruipen.
- Snij je kurkuma, knoflook, spaanse peper en bosui in stukjes. Rasp je stuk Pecorino fijn.
- Doe al je ingediënten afwisselend in een kom, schenk er minstens 2 eetlepels olijfolie bij en pureer tot een gladde massa. Nb Dat de selderij nog vochtig is, is niet erg. Is je pesto te droog? Schenk er nog een beetje olijfolie bij.
- Schep je pesto over in een bakje wat je afgesloten weg zet in de koelkast. Het blijft er ca. 2 weken in goed.
- Versier je gestoomde groenten er mee.
TIPS
De groenten zijn in 10 minuten klaar gestoomd in de pasta pan, op smaak gebracht met deze selderij pesto en aangevuld met een verse salade en geraspte kaas er. Gezond, snel en lekker!