Slasoep met mosselen en venusschelpen. Een mooie grote krop sla verwerkt in een basis van ui, prei en aardappel met wat kruiden, gepureerd en als laatste verse capucijners en peterselie toegevoegd. De vis ontdooit, even gestoomd in een saus van bosui en wat wijn.
Slasoep met mosselen en venusschelpen
PrintNODIG
- SOEP
- 1 grote krop sla
- een stuk pastinaak, 3 kleine roseval aardappel, 3 grote ui en een halve prei
- 2 teen knoflook, kurkuma met zwarte peper
- 3 kruiden- of vis bouillonblokjes
- 1,5 liter gekookte water
- 250 gran verse capucijners
- bosje platte peterselie
- VIS
- 2 bosui en een glad witte wijn
- 500 gram diepvries mosselen en venusschelpen
DOEN
SOEP
- Start met het maken van de soep. Schil de pastinaak, schil de ui en snij in grote stukken, de prei in ringen en de aardappeltjes schil je en snij je ook in stukken. Snij de knoflook grof.
- Verwarm in een soeppan een laagje olijfolie en bak er de knoflook met ui, kurkuma met zwarte peper, zachtjes aan. Kook ondertussen 1 1/2 liter water. Na 5 minuten zachtjes bakken doe het water bij de ui mix, doe de pastinaak, aardappel, prei erbij en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Spoel de sla goed schoon zeker vers van het land. Snij de sla in repen.
Zet het vuur uit. Pureer de groenten tot een mooi egale massa. Doe er de sla bij en pureer nogmaals zodat je een mooie geel/groene soep hebt. De capucijners zijn gedopt en doe je er vers bij. De peterselie snij je fijn en gaat ook bij de soep.
Omdat de soep nog warm is, garen de capucijners en peterselie in de warmte.
VIS
- Snij de bosui in ringetjes, snij er en knoflook fijn erbij. Verwarm een koekenpan, doe er boter of ghee in en bak zachtjes de ui/knoflook. Strooi er kurkuma met zwarte peper bij en een glas witte wijn. Doe nu de ontdooide vis erbij, deksel erop en laat zachtjes in de saus warm worden.
- Opscheppen?
Verwarm de soep zachtjes. Neem een soepbord en schep er voor de helft de warme vis erop, de andere helft vul je met de slasoep. Zo kun je kiezen de vis apart of samen met de soep te eten.