Snel op tafel deze ‘vleesvervanger’. Een goed gekluts ei met kruiden en specerijen, een beetje water, groenten en een siliconenvorm én eventueel een plakje italiaans spek, zonder kan ook! Een bijgerecht bij een maaltijd soep, bij geroosterde groenten of voor de lunch naast een salade.
Snel op tafel deze 'vleesvervanger'
PrintNODIG
- 2 eieren
- een grote eetlepel creme fraiche
- beetje water
- 4 takjes broccolini bimi
- eetlepel verse tijm
- theelepel gedroogde oregano
- 4 plakjes coppa
- 1/2 theelepel kruidenzout
- theelepel kurkuma met zwarte peper
DOEN
- Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
- Neem een siliconen vorm met 8 vullingen. Vet er 4 van in met olijfolie en leg in iedere vorm een plakje coppa.
- Verdeel over de 4 vormen, de broccolini bimi in plakjes, die je in fijne plakjes hebt gesneden. Verdeel een eetlepel vol met tijm over de 4 vormen over de bimi heen.
- Neem een hoge kom en breek er de 2 eieren in. Doe er een grote eetlepel creme fraiche bij en kluts samen tot een gele geheel. Doe er 2 eetlepels water bij, kluts dit er goed door heen. Doe de kurkuma, peper, oregano en wat kruiden zout erbij. kluts opnieuw.
- Lepel nu het geklutste ei over de 4 vormen.
- Zet de vorm in het midden van de oven en bak het voor 20 minuten.
- Makkelijk klaar te maken en een ideale restjes verwerker zoals deze bimi.