Snelle garnalen over geroosterde groenten is een snel klaar én een gezonde maaltijd. Deze cocktail garnalen nog met staart marineer je met citroen rasp, zeekraal en koriander. Je bakt ze gaar in de olijfolie, eventueel extra met een beetje boter. De groenten zijn met besprenkeld met olijfolie, kurkuma, gedroogde rode peper, oregano, tijm en zwarte peper.
Snelle garnalen over geroosterde groenten
PrintNODIG
- 200 gram garnalen
- 1/2 bosje peterselie
- 1 citroen
- zeekraal
- zeezout
- 400 gram aan 4 verschillende groenten
- olijfolie
- mix van kurkuma, zwarte peper, gedroogde rode peper, tijm, oregano
DOEN
- Spoel om te beginnen de garnalen schoon en dep ze droog.
- Doe de garnalen in een kom en rasp er de schil van de citroen er over, zeekraal en de koriander fijngesneden.
- Pak een koekenpan en giet er 2 eetlepels olijfolie in, strooi er wat zeezout bij, doe er de garnalen bij met de citroenrasp en zeekraal emn bak ze op een hoog vuur gaar. Dit duurt ca 4 minuten, ze verkleuren van glazig naar wit. Op het laatst doe je er de fijngesneden koriander bij. Klaar en dien direct op!
- Als het goed is, heb je de schaal met groenten dan ook net uit de hetelucht oven gehaald, nadat je ze besprenkeld had met olijfolie en de kruiden/specerijenmix. De schaal staat 15 minuten midden in een hetelucht oven.
TIPS
Ipv van peterselie kun je ook bieslook, bosui of peterselie gebruiken. Zeekraal