Snijbiet met linzen soep. Gevuld met kippen gehaktballetjes en -bouillon, maakt een mooie avondsoep. Vol met smaak, kruiden met specerijen.
Snijbiet met linzen soep.
PrintNODIG
- 500 gram snijbiet in diverse kleuren
- 1 prei
- 1 pastinaak
- 2 witte ui
- oranje paprika
- 150 gram groene linzen
- 2 bokjes kippenbouillon zonder gist
- 1 blokje groentebouillon
- 250 gram kippengehakt
- verse kurkuma
- knoflook
- zwarte peper
- zeezout
- olijfolie
DOEN
- Start met het snijden van de paprika, prei en uien in kleine stukjes. De kurkuma, knoflook snij je ook klein.
- Giet een laagje in een hoge soeppan, verwarm de olijfolie zachtjes. Doe er de kurkuma, peper en knoflook erbij, laat zachtjes bakken. Doe er na enkele minuten de ui, prei en paprika erbij. Roer dit goed door elkaar.
- Voeg de linzen erbij.
- Verwarm 1 1/2 liter water en voeg het kokende water erbij. Doe de bouillonblokjes erbij en roer dit goed door. Laat zachtjes borrelen.
- Was de snijbiet en haal de bladeren van de stevige steel eraf. Hou de bladeren apart. snij de stelen in kleine stukjes en voeg toe aan de soep. Roer de soep goed door.
- Maak van het kippen gehakt mooie balletjes. Kruid het gehakt met kruidenzout en tijm en oregano. Voeg toe aan de soep.
- Snij het blad van de snijbiet in kleine stukjes of beter hak de bladeren fijn. Voeg toe aan de soep. Laat de soep voor 10 minuten zachtjes borrelen.