Snoep verstandig…..gebruik een blik kidneybonen! Chocolade, ei, gember, jam, notenmix, cacao en blue berry sirop, zijn de ingrediënten voor deze tulband. 20 minuten op 180 graden on de oven en je krijgt een stevig plakje tulband er voor terug.
Snoep verstandig.....gebruik een blik kidneybonen!
PrintNODIG
- 75 gram notenmix (paranoten, pistache, hazelnoot, walnoot, cashew)
- 1 blik kidneybonen
- 2 grote eieren
- 75 gram pure chocolade
- 125 gram roomboter
- 1 eetlepel bio jam (granaatappel deze keer)
- 2 eetlepels gember uit een potje en een stukje vers
- 2 eetlepels blue berry sirop (EkoPlaza)
- maanzaad en nigella seeds
DOEN
- Start met het pureren van de noten.
- Dan in een hoge kom de afgespoelde kidneybonen, gember, sirop en jam. Pureer tot een smeuïge massa.
- Vervolgens doe je in een schaal de chocolade (in stukjes) met roomboter in blokjes en verwarm ze samen kort 1,5 minuut in de magnetron. Roer goed door elkaar heen. En laat afkoelen. Of verwarm ze samen au bain marie. In een kom die boven past op een pan met warm ( gekookt water). De chocolade smelt dan langzamer met de boter, door steeds er door heen te roeren.
- Doe de afgekoelde mix van boter en chocolade in een kom. Doe er de mix van bonen met de gember, jam en sirop erbij. Breek de 2 eieren en schep ze door het mengsel heen. Strooi de cacao er over en schep nogmaals goed door elkaar heen.
- Gebruik een kleine tulband vorm en smeer deze lichtjes in met olijfolie. Strooi er losjes sesamzaad en nigella seeds er in en klop ze rond door de vorm.
Nu schep je het mengsel in de vorm en schud de vorm zodat het mengsel zich goed verdeeld. - Ver warm de oven op 180 graden en warm, zet de tulband erin, in het midden, voor 20 minuten. Na 20 minuten zet je de oven uit en laat je de vorm er nog instaan. Na een half uur haal je de tulband uit de oven. Laat verder afkoelen. Helemaal afgekoeld? Zet een dessert bordje erop en draai in één keer de tulband vorm op het bordje. Klaar, snoep lekker!