Soep met een venkelworstje en een kruidenmix. Soep is een ideale verwerker van restjes groenten. Bak er een worstje bij en een eetlepel zelfgemaakte kruidenmix en je hebt een vullende avondmaaltijd.
Soep met een venkelworstje en een kruidenmix
PrintNODIG
- bloemkool
- meiknolletjes
- een prei
- pastinaak
- radicchio
- bleekselderij
- groene kool
- romanesco
- witte ui
- teen knoflook, 1/2 rode peper
- kurkuma en zwarte peper
- 3 blokjes kippenbouillon
- 1/2 bakje gekiemde bonen (sprouts-EkoPlaza)
- een kruidenmix
- 4 venkel worstjes (bio)
- eikenbladsla
DOEN
- Start met het schillen en in stukken snijden van al de groenten die je gebruikt.
- Neem een hoge soeppan en schenk er 2 eetlepels olijfolie in, verwarm het. Voeg er aan toe ui, knoflook en rode peper ( in stukjes) en bak ze samen met kurkuma en zwarte peper, zachtjes op het vuur. Deksel op de pan.
- Verwarm 2 liter water.
- Voeg alle groenten toe aan het ui en roer goed door elkaar heen. Voeg het hete water toe en kook, licht borrelend, de groenten beetgaar. Nb je kunt ook eerder het vuur uitzetten en laten doorgaren. Pureer de groenten en doe er de 3 blokjes bouillon bij, roer ze door de groenten heen. Als laatste doe je er de gekiemde bonen bij de nog warme soep, deze geven de soep een bite!
- Bak 4 venkel worstjes en knip ze gaar, in stukken.
- Neem een diep bord, leg er schoongewassen eikenblad in, schep de soep erop, dan de worstjes in stukken en een eetlepel kruidenmix. Eet smakelijk. Vegetarisch eet je dit net zo makkelijk, laat de worstjes en de kippenbouillon weg, gebruik bv. een groenten bouillon en eet er pappadams bij.
TIPS
Kruidenmix of een pesto. Beide bestaan uit kruiden, noten en olijfolie als basis. Hier een voorbeeld: Kruidenmix is een ideale smaakmaker