Soep met sla en een gebakken worstje. Een soep van wortel en pompoen die aangevuld is met een sla en gebakken wild worstje, is zo klaar en een goede vullenden avondmaaltijd.
Soep met sla en een gebakken worstje
PrintNODIG
- 1 spaghetti pompoen
- 3 zoete bataat
- 3 wortels, geel en oranje
- 3 ui en 4 sjalotjes
- 2 knoflook, kurkuma met zwarte peper
- theelepel oregano en tijm
- 2 blokjes kippenbouillon
- een sla
- 4 wild worstjes
DOEN
- Start met het maken van de soep. Snij de pompoen in stukken. Haal de pitten eruit. Neem een pasta pan met inzet. Schenk hierin een 2 liter met kokend water, doe te stukken pompoen in de inzet, zet deze in de pan, doe deksel op de pan en laat de pompoen zo’n 10 minuten stomen.
- Schil de bataat, ui en wortel en snij ze in stukken.
Giet het stoom water over in een kan. Doe de hete stukken pompoen over in een schaal. De pan gebruik je nu voor de soep te maken. Giet er 2 eetlepels koolzaadolie in. Bak hier in de knoflook en ui met kurkuma en zwarte peper, zachtjes op een laag vuur. Na 10 minuten doe je de wortel en zoete aardappel erbij. Schep deze goed door elkaar. Giet het stoomwater nu bij de groenten en zet het vuur hoger. Laat de soep zeker 10 minuten rustig borrelen. - Ondertussen haal je nu de schil van de pompoen af. Het pompoen vlees doe je bij de groenten, schep het goed door elkaar heen. Vul de pan met kokende water erbij, de groenten moeten onder water liggen. Laat alles samen nog even borrelen.
- Zet het vuur eronder uit, doe de 2 bouillonblokjes erbij, de theelepels oregano en tijm erbij. Schep dit goed erdoor heen. Laat rustig afkoelen. Na 20 minuten pureer je de soep. Laat verder afkoelen. Deze soep levert 5 bakjes van een liter. Éen bakje is gebruikt voor deze avond maaltijd. De rest ligt in de vriezer.
- Verwarm de soep. Bak de worstjes. Was de sla en snij in stukken. Neem een soepbord, leg er de sla in en knip de worstjes in stukken, verdeel een deel over de 2 borden en schep de soep erover. Schep nog éénmaal op.