Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte saus. Een kilo puntpaprika’s van Rechtstreex zijn gebruikt voor deze soep. Een deel is geroosterd in de oven. De saus is een restje van een recept met de Römertopf.
Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte saus
PrintNODIG
- 1 kilo punt paprika’s
- 1 dunne prei
- 1 grote ui
- 1 pak sprouts
- een restje rode kool
- 1 knoflook stengel
- 1 ui met stengel
- 4 bouillon blokjes
- theelepel gedroogde oregano en tijm
- zout
- theelepel hete peper saus
DOEN
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Gebruik een groot vel aluminiumfolie waar 4 paprika’s op passen. Smeer ze in met olijfolie en pak ze volledig in. Leg het aluminium pakket in de oven voor 50 minuten.
- Snij de paprika’s door midden, haal de pitjes eruit en snij ze opnieuw door midden. Snij de prei geheel op in ringen. Snij de knoflook stengel ook geheel op. Van de grote ui haal je schil en snij deze in grote stukken. De andere ui, schoongemaakt snij je op met stengel en al. Snij een stukje rode kool fijn. Zo het snij werk is klaar.
- Kook alvast een 1,5 liter water in de waterkoker. En kook extra water.
- Neem een grote pan en schenk er een laagje olijfolie in. Doe er de ui, knoflook erbij. Roer dit goed door de olie heen, strooi er kurkuma en zwarte peper bij. Doe de deksel even op de pan om dit zachtjes te laten smoren. Na 5 minuten doe je er de paprika, rode kool erbij. Schep dit goed door de ui heen. Schenk het hete water erbij. Doe het bakje met de spouts erbij. Zorg dat alle groenten in het hete water liggen. Kook de groenten zachtjes borrelend voor ca. 20 minuten. Zet het vuur uit, de groenten garen door. Pureer de soep met een staafmixer. Doe er nu 4 blokjes bouillon bij en roer ze goed door. Ook gaat het restant van de ingedikte saus er nu bij. Roer dit goed door de soep heen.
- Haal nu de gepofte paprika’s uit de oven, haal de steel eraf en doe ze zo bij de soep, vergeet hun vocht niet toe te voegen! Pureer de soep nogmaals.
- Als laatste wat oregano en tijm toegevoegd en wat zout. En een scheutje hete peper saus. Roer deze goed door de soep heen. Proef!
TIPS
Een ingedikte saus ? Histamine vrije saus bij een rollade of Een snelle basis saus voor in de römertopf