Speciaal voor de Kerst- borrelhapjes bij een glas Sekt. Twee kun je van te voren maken, een 2 bak je op de dag zelf. Nodig kruiden en 2 pesto’s. Kant en klaar: filodeeg, rogge brood.
Speciaal voor de Kerst- borrelhapjes bij een glas Sekt
PrintNODIG
- Chinese radijs, eigen pesto, vers blaadje oregano, stukje radijs
- Kruidenmuffin minstens 5 kruiden, 3 eieren, 50 gram meel, baksoda, 2 eetlepels Griekse yoghurt, kurkuma, peper en zeezout, walnoten
- Filodeeg gevuld met regenboog peen, zacht stukje geitenkaas en artisjokpesto (Frattoria La Vialla)
- Roggebrood met crostino (Frattoria La Vialla) augurk, kappertje, stukje basilicum
DOEN
De Chinese radijs: Groen en mooi paars is deze aan de binnenkant én een stuk groter ca. 5 cm. Schil de radijs en snij in dikke plakken van ca. 1 cm. Snij iedere plak weer in lange stukken van 1 cm dik. Besmeer ieder stuk met een eigen pesto, leg er voor het kleurcontrast een vers groen stukje oregano er op en een klein stukje rode radijs.
De kruidenmuffin: Start met minstens 5 kruiden (rode basilicum, verse oregano, waterkers, koriander en rozemarijn) fijn te snijden of te hakken. Neem een koekenpan en doe er een beetje olijfolie in en laat het zachtjes warm worden. Doe er 2 theelepels kurkuma in, 2 bosui fijn gesneden en 1 teen knoflook. Laat zachtjes smoren. Na ca 5 minuten doe je er de mix van alle kruiden erbij en roerbak alles goed door elkaar. In een schaal meng je 3 eieren, 50 gram speltmeel, 1 theelepel baksoda, 2 eetlepels Griekse yoghurt, peper en zeezout. Als de kruidenmix is afgekoeld meng je het met het geklutste eimengsel. Verdeel dit mengsel over een ingevette siliconenvorm.
Filodeeg met regenboogpeen: Ontdooi het filodeeg. Afhankelijk van de vorm van het deeg zorg je dat je 2 vierkanten stukken hebt van ca 8×8 cm. Snij van een 1/2 paarse en 1/2 gele peen langwerpige slierten. Bak ze even aan in een laagje olijfolie en laat ze afkoelen. Snij ze in kleinere stukjes. Neem een siliconenvorm en smeer de vormen in. Neem een 1e vel filodeeg en besmeer met een beetje olijfolie, leg het 2e vel er kruislings op en samen duw je ze in de vorm. Erin leg je een stukje zachte geitenkaas, dan een eetlepel van de peenmix, dan een theelepel artisjokken pesto en wat peterselie er boven op. Samen met de kruidenmuffin leg je de 2 siliconenvormen op een rooster en bak je ze op 220 graden voor 20 minuten.
Roggebrood met crostino: Nodig 4 plakken roggebrood die je in gelijke blokjes snijd. Je hebt er 18 nodig. Op ieder stukje roggebrood smeer je een beetje crostino om de augurk te laten plakken. Op de augurk smeer je dik crostino, er boven op een stukje van een rode basilicum en een kapper er boven op.
TIPS
Voor de kuidenfritatta, zie 9 Kruidenfritatta met pistache nootjes En voor een biologisch culinair adres die thuis bezorgd oa heerlijke pesto's zie Frattoria La Vialla