Spinazie boekweit pannenkoek gevuld, is een lekker lunch gerecht. En zo eenvoudig te maken. Was een grote hand spinazie, haal harde stelen af van de blaadjes, doe er wat water bij en pureer. Mix 150 gram boekweit met een ei en, in delen, water erbij totdat je een soepel beslag hebt. Voeg de spinazie toe, roer goed door en bakken maar.
Spinazie boekweit pannenkoek
PrintNODIG
- 150 gram boekweitmeel
- 2 kleine eieren
- 1 glas water
- handvol spinazie (gewassen)
- beetje olijfolie
DOEN
- Start met de spinazie. Spoel de blaadjes goed schoon, tenzij al gewassen. Doe de spinazie met 1/3 glas water samen in een Nutribullit, blender of hoge kom met staafmixer. Pureer tot een gladde massa.
- Neem een schaal en doe er het meel in, breek de 2 kleine eieren er boven en roer/kluts ze door het meel heen. Al snel wordt het te dik, doe in delen het water er bij net zo lang totdat je beslag soepel is. Doe er nu de gepureerde spinazie bij. Roer het goed door het beslag heen. Laat het beslag zo’n 15 minuten met rust.
- Neem een koekenpan en smeer de bodem in met een dun laagje olijfolie. Met een soeplepel schep je de 1e laag beslag in de koekenpan. Wacht rustig af, je ziet het beslag verkleuren en lucht gaatjes krijgen. Draai de pannenkoek even kort om. Je hebt voldoende voor 6 pannenkoeken.
- De pannenkoek rol of vul je met een eigen pesto, salade of restje groenten van de vorige dag.