Spinazie boekweitpannenkoekjes eet je als een wrap, gevuld met je paprikasaus en baby spinazie. Lekker bij de anti verkoudheid soep!
Spinazie boekweitpannenkoekjes
PrintNODIG
- 100 gram boekweitmeel
- 1 ei en water
- 5 stengels wilde spinazie
- eetlepel gedroogde rode paprika (Turekse winkel)
- rode paprikasaus of een andere tapenade/ pesto
- baby spinazie
DOEN
- Doe de 100 gram meel in een schaal. Breek het ei er boven en roer deze langzaam door het meel. Vul aan met water net zo lang totdat je een soepel beslag hebt.
- Was 5 kleine bladeren van de wilde spinazie en snij ze fijn inclusief de stengel. Doe ze door het beslag. En de eetlepel gedroogde paprika, roer het goed door elkaar. Laat even staan, het beslag wordt wat dikker. Voor dunne pannenkoekjes heb je een soepel beslag nodig en dus meer water.
- Verwarm een koekenpan en doe er een beetje olie of boter in. Pas als de pan goed heet is, schep je met een soep lepel het beslag in de pan, draai de pan rond zodat het beslag zich verspreidt. Met 100 gram boekweitmeel heb je 5 pannenkoekjes.
- Neem een pannenkoek en besmeer één kant met de rode paprika saus en leg er aan 1 kant de baby spinazie. Rol op en snij de warp door midden. Lekker bij een soep.
TIPS
De rode paprika saus? Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus