Stamppot van raapstelen en zoete aardappel, die heerlijk smaakt met gegrilde kipsaté en een mosterd. Een mooie smaken mix van het zoet van de aardappel met de grilsmaak en een pittige mosterd. En heel snel klaar!
Stamppot van raapstelen en zoete aardappel
PrintNODIG
- 2 bosjes raapstelen
- 2 grote zoete aardappels
- 1 citroen
- eetlepel gedroogde kruiden
- 1/2 theelepel kurkuma
- wat zwarte peper
- wat zeezout
- extra virgine olijfolie
- 1/2 groene spaanse peper
- een teen knoflook
- 8 kipsaté
- wat rucola
DOEN
- Snij de zoete aardappel in blokjes en kook ze in een ruime pan met een laag water zodat ze grotendeels onderstaan. Kook ze op een hoog vuur in 15 minuten. Prak ze fijn met een stamper en doe er een scheut olijfolie bij. Was de citroen en rasp de citroen boven de pan.
- Snij de peper en knoflook fijn en voeg ze met de kurkuma en zwarte peper, toe aan de aardappel. Ook een eetlepel gedroogde kruiden, schep het goed door deze grove aardappel puree.
- Snij 2 cm van de steeltjes van de raapsteel af. Vervolgens snij je de steel fijn en de bladeren in reepjes. Voeg ze toe aan de nog warme aardappel puree.
- Voor je de kipsaté in een grill pan of onder de gril in de oven legt, smeer ze in met olijfolie en kruiden. Maak de grillpan goed heet en grill de saté door ze in 6/8 minuten geregeld om te draaien. In de oven, verwarm de oven voor op 200 graden en leg ze op het rooster met een vel aluminuimfolie onder de kipsaté
TIPS
Een laagje rucola, daarop de raapstelen zoete aardappel stamppot en op de rand van het bord een eetlepel mosterd, maakt een gevarieerde maaltijd. De smaak van de honing bepaal jezelf: een zoete honing variant of een pittige grove.