Stamppot van waterkers en zoete aardappel. Waterkers voeg je rauw aan de stamppot toe. De olijfolie en kaas maakt het smeuïg. De specerijen geven smaak.
Stamppot van waterkers en zoete aardappel
PrintNODIG
- 2 grote zoete aardappels
- bos waterkers
- stukje verse gember
- knoflook
- verse kurkuma
- gele hete peper
- 150 gram geraspte kaas
- walnoten
- olijfolie
DOEN
- Schil de zoete aardappel en snij het in stukken, voeg toe in een pan met kokend water en blancheer voor ca. 8 minuten tot de aardappel zacht is, genoeg om te stampen. Voeg 2 eetlepel olijfolie toe en stamp tot een grove massa.
- Schil en snij de gember, knoflook, kurkuma en gele peper in kleine stukjes. Voeg toe aan de stamppot. Vergeet de walnoten niet, in stukjes gehakt, toe te voegen. Roer dit goed door de stamppot heen.
- Snij de waterkers in stukjes. Gebruik de steeltjes voor in de stamppot. Een deel van de blaadjes gebruik je als bedje om de stamppot op te presenteren. Snij het restant van de blaadjes fijn en voeg nog toe aan de stamppot.
- Nb. Je kunt nog extra kruidenzout en oregano toevoegen aan het eind.