Stevige cracker van meel, vlokken en zaden. Deze gezonde cracker maak je met speltvlokken en spelt- en amandelmeel en veel zaden, gember en kaneel. Super voedzaam, gezond en makkelijk te maken. Beleg ze met jam en vers fruit of een hartige combinatie van een kruidenpesto met rucola en komkommer.
Speltcracker met veel zaden
PrintNODIG
- 100 gr sesamzaad
- 30 gr lijnzaad
- 50 gr pompoenpitten
- 50 gr amandelmeel
- 250gr speltmeel
- 250 gr speltvlokken
- 2 kleine theelepels zeezout
- 5 grote lepels sesamolie
- 3 grote lepels pompoenpittenolie
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eieren
- 400 ml water
- 2 bakplaten met bakpapier
DOEN
- Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
- Doe alles bij elkaar in een schaal en laat de mixer het kneedwerk doen.
- Neem 2 bakplaten en meet met bakpapier de grootte op zodat je weet hoe ver je het deeg kunt uitrollen. Verdeel het deeg en leg het eerste deel op het afgemeten vel bakpapier. Leg er vervolgens een vel bakpapier overheen en rol met een deegroller, van binnen uit over de grootte van het bakblik. Geef met een schepmes de vorm van de crackers aan zodat ze uit de oven makkelijk los te maken zijn van elkaar.
- Zet beide bladen met het deeg op het bakpapier tegelijk in de heteluchtoven. Na 30 minuten kun je ze uit de oven halen. Breek ze op de snijlijn.