Taart van oa rogge meel, appel en vijgenjam, gemaakt in een siliconenvorm. Het deeg bestaat uit rogge volkoren-, boekweit-, spelt meel met zwart sesamzaad, cacao nibs en 2 eetlepels vijgenjam. In 15 minuten gebakken en op z’n kop laten afkoelen op het rooster. Deze taart vult en eet je gezond ’s ochtends bij een kop koffie of thee ’s middags.
Taart van oa rogge meel, appel en vijgenjam
PrintNODIG
- 70gr boekweit
- 70gr spelt
- 160gr rogge volkorenmeel
- 40 gr cacao nibs
- 40 gr sesamzaad
- theelepel baksoda
- 2 kleine appels
- 2 eetlepels (bio) vijgenjam
DOEN
- Weeg je meel, zaad en nids af en doe ze samen in een grote schaal en schep goed door.
- Schil de appels en snij ze stukjes.
- Voeg aan het meelmengsel een theelepel baksoda toe, schep dit er goed door.
- Verwarm water lauwwarm en giet hiervan ca 1 kopje water bij het meel. Schep het water goed door het meel heen zodat je vanzelf een kleffe ‘bal’ krijgt.
- Doe nu de appel en jam erbij en schep ook deze er goed door, het deeg, heen dmv een pollelepel. Dit duurt even voordat de jam en appel zich door het deeg verdeeld.
- Je kunt het deeg even laten rusten voor 20 min. Daarna schep je de kleffe massa over in een ingevette vorm. Dit kan een schaal zijn of zoals hier een siliconenvorm. Invetten doe je met kokosolie of boter.
- Druk het deeg goed aan. En omdat het klef is strooi je er wat roggemeel over zodat je makkelijker het deeg kunt aandrukken.