Tapenade van diepvries tuinbonen maak je om te beginnen door bevroren bonen te pellen. Deze tapenade is het lekkerst als je de buitenste schil van de tuinbonen eraf haalt. Met een staafmixer wordt het een lekkere tapenade of een mousse afhankelijk van hoe lang je het pureert. Lekker bij een lunch of als een begeleider bij gegrild vlees of als onderdeel van een salade.
Tapenade van diepvries tuinbonen
PrintNODIG
- 1 zak tuinbonen diepvries
- steeltjes en blad van de platte peterselie
- 1 teen knoflook
- eetlepel pompoenpitten pasta
- eventueel wat schil en sap van een citroen
- wat zeezout
- theelepel zwart sesamzaad
- eetlepel extra virgine olijfolie
DOEN
-
- Haal van alle boontjes het vliesje af door op de boon te drukken, het groene binneste komt er dan gemakkelijk uit.
- Blanceer de tuinboontjes 3 minuten in kokend water (met zout) of zet ze met een laagje water in een schaal, afgedekt, voor 3 minuten in de magnetron.
- Giet het water af en laat de boontjes afkoelen.
- Pureer de bonen met een fijn gesneden knoflook, de pompoenpitten pasta en peterselie met een scheut olijfolie tot een grove pasta. Wil je meer een mousse? Doe er dan meer olijfolie bij of een eetlepel kwark/yoghurt/creme fraiche. Proef wat je zelf lekker vind.
- Doe er een eetlepel sesamzaad bij en roer het goed door de puree, voor een lekkere bite.
- Je kunt er ook geraspte citroen schil en sap aan toevoegen, dan maak je de puree fris en zurig, lekker bij vis.
TIPS
En voor een lunch als onderdeel van een bord gecombineerd met biet in yoghurt, wat olijven, zachte schapenkaas en 3 stukjes bio varkenvlees gerold in een plakje spek, gebakken