Tapenade van dille met groene olijven. Het is de smaakmaker die je koken gezond en makkelijk maakt. Je kunt tapenade’s in de winkel kopen, tegelijkertijd het is zo makkelijk om te maken én jij weet wat je er in stopt. Hier met groene olijven, dille, ansjovis, knoflook en kappertjes en flink wat extra virgine olijfolie, pureren en klaar.
Tapenade van dille met groene olijven
PrintNODIG
- 100 gr olijven
- 1 bos dille
- 2 ansjovis
- 2 knoflook
- 20gr kappertjes
- 2 eetlepels olijfolie
DOEN
- Begin met de dille en snij er 2 cm van de harde steel af. De dunnere takjes gebruik je voor de tapenade. De rest van de takjes kun je gebruiken bv. bij een vis die je stoofd.
- Snij de knoflook fijn en de ansjovis in stukjes.
- Neem een hoge kom als je een staafmixer gebruikt (keukenmachine of blender kan ook).
- Verdeel de ingrediënten in de kom, begin met een deel dille, dan wat olijven, wat knoflook en ansjovis en kappertjes. Herhaal dit tot je alles gebruikt hebt. Giet om te beginnen 2 flinke eetlepels extra virgine olijfolie erbij en pureer tot een smeuïge massa.
- Is de massa te droog schenk er dan net zoveel olijfolie bij dat er een laagje op ligt.
TIPS
Tapenade is een zusje van de pesto. Het verschil zit 'm in het gebruik van olijven, waardoor het grover is dan een pesto.