Teff, Eenkoren, Kamut en Emmer volkorenmeel pizza bodem. Een test met laag gluten meel! Helaas bleek er toch teveel gluten in dit pizzadeeg te zitten…..resultaat was ‘s nachts een hele droge mond?. Nb de pizza zelf was lekker!
Teff, Eenkoren, Kamut en Emmer volkorenmeel pizza bodem
PrintNODIG
- 50 gram van ieder volkorenmeel
- theelepeltje baksoda
- glas lauw warm water
- minstens 2 uur laten rustig op een warme plek
DOEN
- Weeg de 4 melen af en doe ze samen in een kom. Mix goed met een spatel. Strooi er de theelepel baksoda erover en mix door het meel heen.
- Voeg in delen het lauw warme water toe. Meng eerst met een spatel en als laatst als het deeg stevig genoeg is, kneed je het met je handen voor 4/5 minuten. Het deeg moet soepel kneden, te droog? Doe er wat water bij. Te nat? Strooi wat meel erbij. Dek de kom af met huishoudfolie en elastiek. Het deeg kan zo rustig rijzen. Zet de kom in het raamkozijn in de zon of ‘s winters op de verwarming. Nb een metalen kom verwarmt mee!
- Neem een vel bakpapier, strooi er meel over heen en leg de bol erop. Met een deegroller rol je het deeg tot 1 grote dunne lap. Met papier en al schuif je het deeg op een bakblik. Beleg het deeg met een kruidenmix, groenten en wat je verder lekker vind.
Verwarm de oven voor op 270 graden of zo warm mogelijk. Zet het bakblik midden in de oven met boven en onderwarmte of anders op heteluchtoven. De pizza heeft 15 minuten nodig. Haal het bakblik uit de oven en knip de pizza in 4en. Trek het papier er onder vandaan. Eet smakelijk. Een grote pizza eet je met 2 of 4 personen. Dan zou ik er een salade bij eten. - Nb Heb je een gluten allergie, dan is dit recept waarschijnlijk niet bruikbaar. Eenkoren of de kamut heeft teveel gluten. Of beide. Een nieuwe combi ga ik uitproberen. Wordt vervolgt! Nalezend op internet, Kamut is dé boosdoener. Eens zien of zonder Kamut mijn mond het wel accepteert.