Teff lunch pannenkoek met kruiden. Deze pannenkoek maak je met teff volkoren meel, havermelk en een ei. Toegevoegd wilde oregano, tijm, kurkuma met zwarte peper. Bak deze pannenkoeken in een anti aanbak koekenpan, met amper olijfolie. Zet het vuur hoog, giet er een schep beslag in de pan en de pannenkoek laat vanzelf los.
Teff lunch pannenkoek met kruiden
PrintNODIG
- 100 gram volkoren teff meel
- 1/2 kleine theelepel baksoda
- 1 ei
- 125 ml havermelk
- kruidenmix: theelepel wilde oregano en tijm, een 1/4 theelepel kurkuma en zwarte peper
DOEN
- Doe het teff meel in een kom, 1/2 theelepel baksoda, breek het ei erbij en kluts samen, doe er nu in 3 delen de havermelk erbij en kluts. Doe er nu de kruiden erbij, kluts nogmaals goed door elkaar. Het beslag is vloeibaar.
- Neem een koekenpan (anti aanbak) doe er een beetje olijfolie in zodat de bodem een beetje ingevet is, zet het vuur middel hoog en schep er met een soeplepel het vloeibare beslag in de pan. Een sissend geluid maakt het en in no time is je pannenkoek gaar. Laat deze los, draai het even om en leg op een bord. Dit herhaal je nog 3 keer.
- Nb. Teveel olijfolie in de pan werkt niet, de pannenkoek valt dan uit elkaar! (zie foto met de pannenkoeken)
- Elke pannenkoek is besmeerd met een kruidenmix, gerookte wilde zalm en waterkers. Rol op, eet er komkommer bij en je hebt een gezonde lunch.
TIPS
Een pesto? Blad van de radijs als basis van een pesto