Tonijn bonen burger bij een glaasje sekt. Een kleurrijk bordje met 2 tonijn burgers, 2x komkommer met kappertjes pasta en een olijf erover en verdeeld gedroogde groenten.
Tonijn bonen burger bij een glaasje sekt
PrintNODIG
- 1 blik bonen uitgelekt 240 gram
- 1 blik tonijn 165 gram
- 2 bosui
- 1 teen knoflook
- wat zout en peper
- 1 ei
- boekweit meel
DOEN
- Start met het laten uitlekken van de bonen en tonijn. Spoel de bonen goed af.
- Gebruik vervolgens een Nutri-bullit of blender of kom met een staafmixer. Doe hierin de bonen, de vis, bosui in ringen en stukjes knoflook, afwisselend zodat je al een mix hebt. Pureer tot een massa, een soort stevige mix. Doe dit over in een kom.
- Maak een bordje klaar met een laagje boekweitmeel. Een schoon bord om de burgers door het meel gehaald op kunnen liggen. Gebruik een eetlepel om een hoeveelheid uit de mix te scheppen. Rol de mix in je hand en druk het plat, rol het door het boekweitmeel heen en leg apart totdat je 8 burgers hebt, die passen in een koekenpan.
- Verwarm olijfolie in een koekenpan, wacht tot de olie heet is en bak de burgers om en om in de pan. Dit duurt ongeveer 4 minuten totaal.
- Maak een bordje met deze burgers, komkommer schijf met kappertjes saus en een halve olijf erop. Maak het bordje af met gedroogde groenten. Eet smakelijk!