Uiencompote met honing en balsamico azijn. Een makkelijk en snel klaar bijgerecht. Maak het bij een Mezze, lunch, gegrild vlees, wild of naast een quiche. Het smaakt altijd lekker.
Uiencompote met honing en balsamico azijn
PrintNODIG
- 3 grote rode uien
- eetlepel honing
- eetlepel gember
- eetlepel balsamico azijn
- eetlepel syrup, hier 1 van granaatappel met grapefruit. Blauwe bessen kan ook.
- olijfolie
- theelepel kurkuma met zwarte peper
DOEN
- Start met het schillen en fijn snijden van de 3 rode uien. Snij de rode peper en knoflook fijn.
- Neem een koekenpan en doe er 2 eetlepels olijfolie in, doe er de knoflook en rode peper, fijn gesneden bij en bak zachtjes voor 3 minuten. Doe er dan de fijngesneden ui erbij en roer goed door elkaar. Zet in deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes op het vuur smoren.
- Haal de deksel eraf en voeg toe de theelepel met kurkuma en zwarte peper, eetlepels van de gember, honing, balsamico azijn en syrup er bij. Roer dit alles goed door de uien heen en zet de deksel er weer op. Laat 5 minuten smoren, zachtjes op het vuur.
- Doe de hele inhoud van de pan in een hoge kom en pureer met een staafmixer. Of gebruik een blender. Schep de compote, zacht gegaard, over in een afsluitbare bak en zet weg, afgekoeld, in de koelkast tot gebruik.
TIPS
Dit glutenvrije hartige hapje combineerde goed met deze uiencompote Glutenvrij en hartig én zo gemaakt