Uitgebakken Livar spekjes op je zuurkool schotel, is dat iets speciaals? Ja! Deze varkenspekjes zijn al tijdens het bakken anders, er komt minder vet af en ze hebben een stevige bite, éénmaal boven op de groentenmix in je bord. Varkensvlees en spekjes hebben niet de naam van ‘gezond’, als je ze dan eet, eet ze dan van een goede bio kwaliteit.
NODIG
- 150 gram Livar varkenspekjes
- 200 gram naturel zuurkool
- 1/2 paprika
- 1/3 bos peterselie
- 1 zoete aardappel van 400 gram
- kurkuma en zwarte peper
- knoflook
- tijm en gedroogde rode peper
- sesamzaad
- olijfolie
DOEN
- Start met het blanceren of gewoon koken van de zoete aardappel. Schil cde aardappel, snij ‘m in blokjes en zet een pan met water op om te koken. Kookt het water doe er wat zout bij en de zoete aardappel. in minder dan 5 minuten is je aardappel klaar. Gooi het water weg en prak de aardappel grof.
- Zet ondertussen een koekenpan op een hoog vuur, doe er een beetje olijfolie bij en bak je spekjes in ca 10 minuten mooi knapperig. Aan het eind doe je er een halve theelepel kurkuma en een beetje zwarte peper bij. Roer dit goed door en zet het vuur wat zachter anders verbranden de specerijen.
- Snij de paprika in blokjes, was de peterselie en snij deze in stukjes. Doe ze bij de geprakte aardappel. Een teen knoflook, fijngesneden, doe je er ook bij. Een half pak zuurkool meng je nu door de groentenmix heen.
- Neem een schaal en vet deze in met een beetje olijfolie, verdeel de groentenmix in de schaal. Verdeel nu de uitgebakken spekjes met de jus over de groentenmix heen, druk ze een beetje in de groenten. Als laatste strooi je er sesamzaad over heen.
- Zet de schotel voor 15 minuten in een hetelucht oven op 180 graden.