Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks. Dit broodje maak je bv bij een Indiase curry, lekker om in de saus te dopen. Nodig voor dit broodje is erwtenmeel, boekweit en spelt volkorenmeel, kruiden en een anti aanbak pan met een beetje olijfolie.
Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks
PrintNODIG
- 75 gram erwtenmeel
- 75 gram volkoren speltmeel
- 40 gram boekweit
- oregano
- gedroogde paprika
- wat water
- olijfolie
DOEN
- Meng de melen en kruiden samen in een kom en voeg er beetje bij beetje water bij totdat je een mooie bal hebt. Is deze stevig? Kneed er dan nog extra water door heen. Waarom? Bij een compact deeg krijg je ook een ‘zwaar’ broodje.
- Besprenkel de bal met olijfolie en laat het deeg rusten, dek af met een stuk plastic folie of natte doek.
- Maak van deze bal 9 even grote balletjes en rol ze uit op een stuk bakpapier met wat meel.
- Verwarm een anti aanbak koekenpan en druppel er een beetje olijfolie in de pan. Bak ieder plat gerold bolletje in de koekenpan, aan beide kanten voor ca 2 minuten. Bewaar ze afgekoeld in een bak of platic zak in de koelkast. Het lekkerst zijn ze als je ze dezelfde dag eet.