Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus die je gebruikt bij je gestoomde groenten. Histamine vrij. Nb Ook lekker als laagje op je cracker, toast of boterham. En door de pasta niet te vergeten!
Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus
PrintNODIG
- 1 pot gegrilde rode paprika
- rode ui
- grote teen knoflook
- 2 ansjovis ipv zout
- platte peterselie (Turkse of Oosterse winkel)
- groene olijven
- gedroogde roode paprika
- stukje gele of rode hete peper
- olijfolie
DOEN
- Gebruik een hoge kom voor het pureren met staafmixer, blender of Nutribullet.
- Spoel de paprika goed af en doe ze in de kom. Doe er bij de teen knoflook, 1/3 bos platte peterselie, wat groene olijven in stukjes gesneden, 2 ansjovis filet, olijfolie en pureer tot een gladde massa. Nb Je kunt er ook nog tijm, oregano bij doen. Proef wat je lekker vind.
- Voor deze maaltijd zijn bloemkool, broccoli en paprika samen gestoomd. Pasta gekookt en gemengd met een eigen pesto en baby spinazie. Op het bord bestrooid met geitenkaas. Makkelijk en gevarieerd, goed voor een weinig tijd avond.
- Nog een idee voor je gestoomde groenten? Zie deze dressing bij Tips
TIPS
Dressing? Een dressing voor gestoomde groenten