Vegetarisch en gevarieerd deze door de weekse maaltijd! Een lekkere groenten combinatie van ontkiemde bonen, zoete aardappel, ui en snijbonen geroosterd in de oven met olijfolie, oregano, gedroogde paprika en erbij een boekweit pasta met een goede bite. Klaar in 25 minuten, wat wil je nog meer? En vergeet de goede geraspte schapenkaas niet!
Vegetarisch en gevarieerd deze door de weekse maaltijd!
PrintNODIG
- 1/2 zoete aardappel
- bakje ontkiemde bonen van EkoPlaza
- 1 ui
- 3 snijbonen
- olijfolie
- geraspte schapenkaas
- (gedroogde) oregano
- gedroogde paprika
- knoflook
- 120 gram boekweitpasta, ook EkoPlaza
- pesto van Frattoria La vialla
DOEN
- Totaal heb je ca 400 gram groenten nodig. Schil je groenten, snij ze in plakjes en blokjes. Meng alles goed door elkaar in een schaal en strooi er je kruiden en specerijen over. Nu wat geraspte kaas en olijfolie, meng dit goed door elkaar. Strooi nogmaals schapenkaas en olijfolie er over heen en de schotel is klaar voor de oven.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Zet de schotel er midden in op een rooster voor 20 minuten.
- Ondertussen zet je water op om de pasta te koken. Kookt het water, doe er een beetje zout bij en kook de pasta voor 6/8 minuten. Giet af en breng op smaak met een pesto.
- Opmaak? Een mooi bord met eerst de pasta en de geroosterde groenten er over heen, strooi er eventueel nog wat schapenkaas over. Mb. Je kunt er olijven en een salade bij eten.