Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1. Een doelgerichte en gevulde tafel omdat één van de eters ‘tongbranden’ heeft, waardoor veel niet smaakt of beter, niet te eten is. Variaties in pure smaak en naar veel smaak. Zie ook Mezze 2 & 3
Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1
PrintNODIG
- ANSJOVIS SAUS
- potje uitgelekte ansjovis
- 1/3 bosje peterselie
- 5 takjes salie
- een grote bosui
- 2 tenen knoflook
- wat zwarte peper
- een kopje olijfolie, extra vierge
- LANDKRAAL PESTO
- 1 zak landkraal RECHTSTREEX.nl
- 50 gram pijnboompitten
- 1/3 bosje peterselie1 knoflook stengel
- 2 grote theelepels kappertjes (afgespoeld)
- 1/2 kleine theelepel zeezout
DOEN
Ansjovis saus:
- Gebruik een NutriBullet of een blender, staafmixer. Doe al de ingrediënten in een hoge kom.
- Start met de olie uit het potje weg te gieten, doe in de kom. Snij de knoflook grof, de peterselie in stukken, de salie ook, de bosui in ringen. Doe ze afwisselend in de kom. Vergeet niet wat peper er bij te strooien. Giet er een kopje olijfolie bij en pureer tot een mooie gladde massa. Zet weg in de koelkast. NB ook een lekkere saus door de pasta, en over gestoomde groenten.
Landkraal pesto:
- Start met het in stukken snijden van de landkraal. Snij de knoflook stengel in ringen. De peterselie in stukken. Spoel de kappertjes af zodat het zure eraf is.
Doe afwisselend de verschillende ingrediënten in een hoge kom en pureer tot een stevige pesto. Zet weg tot gebruik.
Nb Hou je over van de pesto, doe het over in een afsluitbaar bakje en gebruik het op je pizza, door de soep, pasta en aangelengd met olijfolie als dressing over je salade.