Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 2. Het vervolg aan smaken. Nu een rode uiencompote met voorgebakken groene kikker- erwten falafel, die je later even kort verwarmt in de oven. Dat kun je ook met de uiencompote doen, die koud trouwens ook lekker is.
Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 2
PrintNODIG
- RODE UIENCOMPOTE:
- 5 kleine rode uien
- 1 teen knoflook
- 1/3 rode peper
- scheut balsamico azijn Frattoria La Vialla
- scheut granaatappel jus GreekFoodTales.com
- mespunt gefermenteerde knoflook EkoPlaza
- GROENE KIKKER- ERWTEN FALAFEL
- 1 pak 500 gram kant en klaar falafel mix RECHTSTREEX.nl
DOEN
Rode uiencompote:
- Start met het schillen en in kleine stukjes snijden van de ui. Snij ook de knoflook en rode peper fijn.
Neem een pannetje met dikke bodem waar je lang mee kunt stoven. Verwarm het pannetje zachtjes en doe er een grote eetlepel olijfolie bij, de fijn gesneden knoflook en rode peper. Doe er wat kurkuma en zwarte peper bij en roer goed door elkaar heen. Laat even zachtjes stoven. - Doe dan de uien erbij, roer goed door de olijfolie heen. De uien kleuren wat geel van de kurkuma. Doe dan een grote eetlepel balsamico erbij en een eetlepel granaatappel jus erbij. Roer goed door elkaar heen en zet het vuur hoger zodat het borrelt. Zet dan het vuur op z’n zachts, eventueel een warmhoudt plaatje onder de pan, als het te hard borrelt. Deksel op de pan en laat de uienmix een uurtje stoven. Roer zo af en toe en kijk of het niet te hard of te zacht gaat.
Zet het vuur uit en laat afkoelen. Koud als warm lekker!
Groene kikker-erwten falafel:
- Ontdooi de falafel mix en vorm er platte ronde vormen van. Bak ze in hete olijfolie voor ca 3,5 minuut, om en om. Zet weg in een glazen schaal. Verwarm voor gebruik de oven voor op 180 graden en zet de schaal 10 minuten erin.
TIPS
Rechtstreex? https://www.rechtstreex.nl/ Frattoria La Vialla Fattoria La Vialla bestel je online en bezorgd GreekFoodTales https://www.greekfoodtales.com/