Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 3. Nu het deel met de pure smaken. Geraspte rauwe bloemkool met paprika, avocado- en aubergine gepureerd. Erbij een geitenbol en geitensmeerkaas met oa cream crackers. Zij eet puur, wij gebruiken de diverse smaken om de pure smaken te pimpen!
Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 3
PrintNODIG
- BLOEMKOOL
- 1/2 kleine rauwe bloemkool
- 1/3 rode paprika
- eetlepel olijfolie
- AVOCADO
- 2 rijpe. avocado’s
- topje van kleine citroen om uit te persen
- AUBERGINE
- 1 aubergine
- kleine eetlepel olijfolie
DOEN
Bloemkool:
- Start met het raspen van de bloemkool. Doe de rasp in een schaal en sprenkelde een theelepel olijfolie erover. Snij 1/3 van een rode paprika en snij deze fijn, doe bij de rasp en schep door elkaar heen. Zet weg in de koelkast.
Avocado:
- Haal het vruchtvlees uit de avocado met een lepel, nadat je ‘m door midden hebt gesneden. Doe het in een schaal. En snij de top van een verse citroen af en knijp deze over de avocado. Waarom de top? Teveel citroensap verdraagt de tong van deze eetster niet! Met een vork prak je de avocado fijn. Smeer de bovenkant ervan glad zodat je een vel huishoudfolie over de avocado heen drukt zodater geen lucht bij komt. Dit voorkomt verkleuring.
Aubergine:
- Prik met een saté stok in de aubergine. Doe dit 12x rondom. Verwarm een heteluchtoven op 200 graden en leg de aubergine, als de oven op temperatuur is, voor 30 minuten in de oven. Voel of de aubergine zacht is. Niet, zet de oven dan nog 10 minuten aan. Zacht? Haal ‘m uit de oven, haal het vel eraf en pureer met een eetlepel olijfolie fijn tot een gladde massa. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast. Dit kan onafgedekt.