Verse bonen midden in de zomer….. Niets lekkerder dan verse bonen. En waarom niet gemixt? Deze zijn gestoofd met ui en kruiden.
Verse bonen midden in de zomer…..
PrintNODIG
- 300 gram tuinbonen
- 250 gram kapucijners
- 1 gele ui
- 1 zoete ui
- 1 bosui
- 1 dunne prei
- 10 stengels platte peterselie
- 3 stengels verse salie
- 3 stengels verse oregano
- kurkuma, zwarte peper en gedroogde tijm
DOEN
- Start met het doppen van de tuinbonen en kapucijners. Snij alle ui in ringen. Snij alle kruiden grof.
- Neem een stoofpan, één met een dikke bodem en schenk er een laag olijfolie in en verwarm. Is de olijfolie warm, voeg er gedroogde tijm aan toe en alle ui. Roer goed door elkaar heen. Ik doe er standaard kurkuma poeder en zwarte peper bij. Laat samen stoven.
- Kook water en neem een klein pan waarin je de tuinbonen en kapucijners even kort blancheerd. Kokend water met wat zout, daar de bonen bij en 5 minuten laten koken in het water. Giet af en voeg bij de uien mix. Roer dit opnieuw goed door elkaar heen. Schenk er eventueel wat wijn of witte wijn azijn bij. En vergeet de grof gesneden kruiden er niet bij te doen! Met de deksel erop, laat je het samen nog 5 minuten stoven. Zet het vuur uit, de groenten stoven nog verder.
- Ondertussen ook een kippendij gegrild en ik stukjes op de groentenmix gelegd. Je kunt als extra groenten, een sla of een rucola er bij doen.