Verse krabpoten en wulken gekookt is een heerlijke vismaaltijd, die je uitbreid met wat je lekker vind zoals zeewierchips, dolma’s, gepofte tomaat, dille mayonaise en aubergine salade. Veldsla, lamsoor of zeekraal als een salademix passen er goed bij. Beide ‘fruits de mer’ zijn apart gekookt in een stevige visbouillion met zout.
Verse krabpoten en wulken gekookt
PrintNODIG
- 2 krabpoten
- 4 wulken
- 2 visbouillonblokjes
- laurierblaadje
DOEN
- Zet een pan, waar beide poten in passen, op met water. Kookt het en doe er een visbouillon blokje bij en leg er de schoongeboende krabpoten in. Laat ze zachtjes borrelen voor 30 minuten, haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Zet ze met wat vocht weg in een afgesloten bakje in de koelkast.
- De wulken laat je een dag weken in water met veel zeezout. De volgende dag maak je ’s ochtends een pannetje klaar. Kook het water, ook hier doe je er een boullonblokje bij en wat extra zout. Kook de wulken 20 minuten. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen. Te lang laten koken of in het warme water laten liggen, maakt ze taai. Zijn ze afgekoeld? Doe ze samen in een bakje met zoutwater in de koelkast tot gebruik.