Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto. Een snel klaar, gezond, gevarieerde smaakmaker, die je veelzijdig kunt gebruiken. Als in de pasta met peterselie of met Labneh (uitgelekte yoghurt) met winterpostelein als side dish. Op de pizza ipv de tomatensaus als je histamine vrij wilt eten. Als beleg op een cracker of je volkoren boterham.
Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto
PrintNODIG
- 1 bos waterkers
- 10 stengels koriander
- 8 groene olijven zonder pit
- kappertjes
- 2 artisjok harten
- stukje verse gember
- 2 tenen knoflook
- verse kurkuma
- verse 1/2 rode peper
- een goede olijfolie
DOEN
- Snij de waterkers en koriander grof in stukken. De olijven in ringen. De gember, kurkuma en knoflook in stukjes.
- Neem een hoge kan of de kan van de Nutribullit en doe de ingrediënten afwisselend in de kom. Schenk er een flinke hoeveelheid, 4 eetlepels minstens, erbij in de kom en pureer met een staafmixer of met de Nutribullit.
- Is de pesto mooi glad? Zoniet doe er nog wat olijfolie bij en schep die er door heen.
- Doe de pesto over in een bakje wat je goed kunt afsluiten, want dan blijft deze lang goed in de koelkast.
- Meng deze pesto met peterselie door de pasta. Of meng het met 4 eetlepels Labneh en winter postelein tot een bijgerecht bij je geroosterde groenten of vlees of vis. Ook lekker op je cracker, boterham!