Wilde eendenrollade in een Romertopf. Ouderwets lekker is dit recept en te gebruiken voor elk wild. 500 gram heeft ongeveer een uur en 15 minuten nodig, afhankelijk hoe rood of doorbakken je het wilt hebben.
Wilde eendenrollade in een Romertopf
PrintNODIG
- Wildrollade van 500 gram
- 1 kleine Römertopf
- 1/2 glas Armagnac
- 1/2 glas droge witte wijn
- 2 eetlepels olijven zonder pit
- 3 takjes verse basilicum
- 2 takjes verse salie
- 3 takjes verse oregano
- 3 stengels bosui
- peper en zout
- 1 teen knoflook
- 1/2 rode paprika
DOEN
- Begin met de 2 schalen van de Römertopf voor minstens 15 minuten in koud water onder te dompelen.
- Ondertussen snij je de knoflook in fijn. De oreganoblaadjes rits je van hun stengel af. De basilicum en salie snij je fijn, ook de stengel. De bosui snij je in ringen. De olijven in ringen en de paprika in blokjes.
- Kruid de rollade rondom met peper en kruidenzout.
- Haal de schalen uit het water, leg de rollade in de bodemschaal. Verdeel de kruiden, bosui, olijven, paprika rond de rollade. En schenk de armagnac en witte wijn rond de rollade. Deksel erop en zet de Römertopf in een koude oven. Zet de oven aan op 250 graden. Stel de tijd in op 1uur 15 en de magic happens! Een heerlijke rollade met geweldige saus, hier gecombineerd met een stamppot van paarse bataat en groene boerenkool.
- Een Römertopf maakt wild makkelijk te bereiden. Je kunt halverwege altijd wat toevoegen. Een creme frache aangelengd met wat witte wijn, noten of aan het eind nog groenten.