Wilde spinazie door een gele risotto. Risotto is echt een comfort food, voeding voor als je je niet lekker voelt. En zo klaar te maken!
Wilde spinazie door een gele risotto
PrintNODIG
- 150 gram risotto rijst
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 75 gram geraspte (geiten) kaas
- 300 gram wilde spinazie
- 2 handen baby spinazie
- platte peterselie
- 2 takjes verse oregano
- een kruidenmix of een groene pesto (daslook pesto van Lebe Gesund) www.lebegesund.de
- klontje roomboter
- 1 blokje bouillon van kip of groenten als je de risotto volledig vegetarisch wilt
DOEN
- Nodig is een stoofpan met een dikke bodem. Eentje waar je met een zacht vuur eronder, rustig de rijst kunt laten garen.
- Kook water voor een halve liter. Doe het in een schenkkom of kan en los het bouillonblokje er in op.
- Was de wilde spinazie, laat goed uitlekken en trek van de harde stengel de bladeren af. Scheur ze klein, zodat ze later makkelijk door de risotto kunnen. De baby spinazie is vaak als gewassen.
- Start met de ui en knoflook te schillen en op te snijden in kleine stukjes. Giet 2 ruime eetlepels in de pan en verwarm dit. Doe er dan de ui en knoflook bij en roer goed door de warme olijfolie heen. Strooi er kurkuma en zwarte peper bij zodat de ui/knoflook mooi geel kleuren.
- Na 5 minuten doe je de risotto bij het uienmengsel. Roer met een zachte spatel de rijst erdoor totdat de olijfolie is opgenomen. Giet er nu 1/3 van de opgeloste bouillon erbij. Nb. Je kunt ook eerst een glas witte wijn toevoegen ipv de bouillon. Vervolg is het zelfde nl. je roert met de spatel het vocht goed door de risotto ui mengsel hen, blijf dit geregeld doen. Je ziet dat het vocht verdwijnt, wordt opgenomen door de risotto. Doe er dan opnieuw 1/3 van de bouillon bij en roer het goed door de risotto heen. Blijf dit doen. Proef of de rijst al iets zacht wordt. Beetgaar is mijn favoriet.
Doe er nu 2 eetlepels kruidenmix bij, roer er goed door heen. De peterselie en oregano kun je nu ook bij de risotto voegen. Het klontje boter kan er nu ook bij én de helft van de geraspte kaas. Roer goed alles door elkaar heen. - Proef of de risotto gaar is. Dan doe je in delen de wilde spinazie erbij. Roer goed door de risotto heen. Nb het vuur staatnog steeds laag.
- Meen een diep bord waar je de baby spinazie over verdeeld en eventueel ook wat eikenblad sla. Schep de risotto in de borden en verdeel het restant van de geraspte kaas.