Wilde spinazie, groene kool en bloemkool geroosterd. Pastinaak, olijven en broccoli zitten ook in de groene groenteschaal. Kurkuma, zwarte peper, rode hete peper met olijfolie zijn de smaakmakers. Rooster de groenten voor 18 minuten op 180 graden in een heteluchtoven.
Wilde spinazie, groene kool en bloemkool geroosterd
PrintNODIG
- 1/3 bloemkool
- 2 stronkjes wilde spinazie
- 1/3 groene kool
- 1 stuk broccoli
- 1 pastinaak
- groene olijven
- 2 grote eetlepels olijfolie- extra virgine
- grote theelepel kurkuma
- theelepel zware peper
- wat gedroogde rode hete peper (of 1/3 vers en fijngesneden)
DOEN
- Neem een grote glazen schaal. Was de wilde spinazie en haal de stevige stengel uit het blad. Snij de groene kool, broccoli en bloemkool in kleine stukken. Schil de pastinaak en snij ‘m op in kleine stukjes. De olijven in 3 ringen. Doe alle groenten in de schaal en hussel ze goed door elkaar heen.
- Strooi over de groenten kurkuma poeder, zwarte peper en de gedroogde hete peper. Besprenkel de groenten met een olijfolie en schep nu alles goed door elkaar zodat alle groenten een laagje olie hebben.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal in het midden van de verwarmde oven voor 18 minuten. Je groenten zijn gaar.
- Op het bord met de geroosterde groenten zijn 2 gebakken venkelworstjes toegevoegd.
- Nb. Neem minstens 300 gram groenten per persoon. Voor 2 gaat het makkelijk in een schaal. Voor meerdere personen leg je een vel bakpapier op het bakblik en verdeel je de groenten daar over heen.