Winter postelein heeft een bite oftewel is lekker knapperig bij de zachte zoete aardappel. Erbij een stukje kalkoenfilet gebakken met verse oregano.
Winter postelein heeft een bite
PrintNODIG
- 200 gram winter postelein
- ruim 500 gram paarse zoete aardappel
- 1/2 rode hete peper
- 1 teen knoflook
- theelepel gedroogde oregano
- olijfolie
- 2 stukjes kalkoen filet
- 1 takje verse oregano
DOEN
- Start met het schillende van de zoete aardappels en blanceer ze in heet kokend water, met zout, voor ca 8/10 minuten. Prak de zoete aardappel met wat olijfolie en doe er de rode hete peper, knoflook en oragano er bij en roer het goed door de puree heen.
- Was de postelein en laat goed uitlekken. Doe 1/3 deel door de puree heen. Het 2/3 deel verddeel je over de borden heen.
- De kalkoenfilet bak je in de olijfolie met een beetje boter, om en om, gekruid met zout en peper. In ca 10 minuten zijn ze gaar, doe er op het laatst de oregano bij.
- Nb Verse salie is er ook lekker bij.
- Nb Zet er een pot pittige mosterd bij als je een stevig tegenwicht wilt hebben van de zoete aardappel