Witte groentensoep met kip bouillon en gehakt. Een vullende maaltijd soep én goed voor een zere keel. Kippenbouillon en -gehakt geven smaak naast een pesto van daslook, de steeltjes en een bloem.
Witte groentensoep met kip bouillon en gehakt
PrintNODIG
- scheut olijfolie
- een stuk witte kool
- 1/2 bloemkool met bladeren
- 2 meiknolletjes
- 2 pastinaak
- 3 ui
- knoflook en 1/3 rode peper
- kurkuma en zwarte peper
- 3 blokjes kippenbouillon, zonder gist (EkoPlaza)
- 25o gram kipgehakt met gedroogde peper en tijm, zeezout
- pesto van daslook, zie recept
DOEN
- Start met het voor snijden en schoonmaken van de diverse groenten. Snij ze in grote/kleine stukken.
- Neem een soeppan en schenk er een laagje olijfolie in. Verwarm zachtjes en voeg er de knoflook, rode peper, kurkuma en zwarte peper toe. Roer alles goed door de olijfolie heen. Voeg dan de ui erbij, roer door , deksel op de pan en laat even zachtjes smoren.
- Zorg voor 1 1/2 liter heet water en los de bouillon blokjes, in een kan, er in op.
- Doe nu alle groenten er bij in de pan en schep/roer dit goed door elkaar heen. Schenk de bouillon erbij en zie of alle groenten onder water staan. Zoniet schenk er dan nog water bij. Deksel op de pan en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes borrelen. Zet het vuur uit, de soep gaard nog door.
- Doe het gehakt in een schaal, strooi er tijm, gedroogde peper en zeezout over en meng het met je handen goed door elkaar. Maak je handen nat en rol kleine balletjes van het gehakt. Doe de balletjes bij de soep en het gehakt gaard in de soep!
- Verwarm de soep op ‘eetwarmte’ en schep in een soepbord, leng de pesto aan met wat olijfolie en druppel het over de soep. De daslook bloemetjes was je even, snij de stengel fijn en de bloem grof, verdeel over de soep.