Yoghurt-mayo kruidenmix. Maak deze mayomix zelf en je weet wat er in zit! Veelzijdig te gebruiken bij gegrild vlees, vis en groenten. En in een pita broodje met de overgebleven geroosterde groenten van de dag ervoor.
Yoghurt-mayo kruidenmix
PrintNODIG
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- eetlepel verse salie
- theelepel tijm
- 1 grote teen knoflook
- eetlepel kappertjes
- 1 verse curcuma
- wat zwarte peper
- 1/3 rode peper
- 2 stengels waterkers
- 3 stengels mizuna
- 1/2 kleine theelepel olijfolie
DOEN
- Meng om te beginnen de 2 eetlepels yoghuer met de 2 eetlepels mayonaise.
- Doe al je kruiden en specerijen bij elkaar. De verse curmuma schil je en snij je in stukjes. Bij de rode peper haal je de hete pitjes eruit en snij het fijn. Knoflook maak je schoon en snij het fijn. Kappertjes spoel je even af met water zodat het zure eraf wordt gespoeld. Een klein beetje olijfolie bij de mix voor het pureren. Gebruik een kom of het schaaltje van de staafmixer en pureren maar.
- Doe de kruidenmix door de yoghurt-mayo mix en proef. Nog wat zout erbij?
- Eet deze kruidenmix bij je gegrilde- of geroosterde groenten. Of als lunch in een pita broodje met de restjes van groenten van de dag ervoor.