Zachte geit in rauwe ham gerold met een groentemix. Terwijl de groenten roosteren in de oven, rol je een stuk zachte geit in een plakje rauwe ham. Op een schoteltje zet je ze erbij in de oven voor de laatste 8 minuten.
Zachte geit in rauwe ham gerold met een groentemix
PrintNODIG
- 4 stukjes zachte geitenkaas
- 4 plakjes (bio) rauwe ham
- Groenten om te roosteren: gele paprika, 2 bosui, 1/2 ui, teen knoflook, 1/3 stuk courgette, 1/3 stuk rode peper
DOEN
- Start met het maken van de groenten schotel. Snij de ui, paprika in stukjes. De bosui in ringetjes. De knoflook en rode peper in fijne stukjes. Doe ze samen in een glazen schaal en hussel ze goed door elkaar.
- Gebruik wat takjes van verschillende verse kruiden als peterselie, selderij, koriander en tijm. Snij de kruiden fijn en verdeel ze over de schaal, hussel ze goed door de groenten heen.
- Besprenkel de groenten/kruidenmix met olijfolie en strooi er nog wat zeezout of kruidenzout over.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal er in voor 15 minuten.
- Neem 4 bolletjes of plakjes zachte geiten kaas. Rol ieder bolletje in een plak rauwe (biologische) ham. Zet de ingerolde kaasjes op een vuurvast bord en zet ze in de oven met de groenten. Dit heeft ca 8 minuten nodig, makkelijk is om dit de laatste 8 minuten van de groenteschaal erbij te doen.
TIPS
Tip Je kunt als je het bord hebt opgemaakt ook nog een kurkuma-gembersaus erover druppelen. Een veelzijdige kurkuma gember saus