Zalm op de huid met zeekraal bakt je kort. Eet erbij een geroosterde groenten mix en je bent in minder dan 30 minuten klaar. Gevarieerd, kleurrijk en vol met smaak!
Zalm op de huid met zeekraal
PrintNODIG
- 2 zalmstukken met huid
- bakje zeekraal
- DE GROENTENMIX: 400 gram gele paprika. bloemkool, ui, groene kool
- Olijfolie
- gedroogde tijm, kurkuma met zwarte peper en kruidenzout
- verse knoflook en rode peper
- kalamata olijven
DOEN
- Maak eerst de groentenschotel klaar. Snij 4 verschillende groenten fijn en hussel ze door elkaar. Doe de olijven erbij. Snij je knoflook en rode peper fijn en strooi dit over de groenten in een ovenschotel. Schep eventueel door elkaar heen. Bestrooi de schotel flink met olijfolie, kurkuma, zwarte peper, tijm en kruidenzout. Schep de kruiden goed door de groenten heen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal in het midden van de oven voor 15 minuten.
- Terwijl de groentenschotel in de oven staat, bak je de zalm. Neem een koekenpan en doe er olijfolie in, verwarm de olie op een laag vuur. Is het warm genoeg, leg de zalm op de huid in de pan en laat zachtjes ca 5/7 minuten bakken. Bestrooi de zalm met kruidenzout, juist voordat je ze omdraaid. Op hetzelfde lage vuur bak je de zalm nog 4 minuten. Tijdens deze laatste minuten doe je de zeekraal erbij in de pan.
- Neem een bord, leg er veldsla op, verdeel de groenten over 2 borden, schep de zalm ernaast met de zeekraal en strooi er gedroogd zeewier over het bord. Eet smakelijk.