Zeekraal in de pesto en op een pizza. Onverwacht misschien, dit zoute zeekraal in een pesto te verwerken met ook nog eens ansjovis? Een betere pesto voor vis kun je niet maken! En om in stijl te blijven, ook zeekraal over de pizza heen. Nb De pizza heeft een als eerste een laag van deze pesto ipv tomatensaus.
Zeekraal in de pesto en op een pizza
PrintNODIG
- 50 gram zeekraal
- 2/3 bos peterselie van de Oosterse winke
- 2 tenen knoflook
- 2 ansjovis
- eetlepel kappertjes, gewassen
- tijm
- 1/2 theelepel kurkuma en -zwarte peper
- gedroogde rode peper
- 5 paranoten
- olijfolie
DOEN
- De pesto maak je door van de onderkant van de steeltjes de peterselie een 2 cm af te snijden. De steel en blad snij je gelijke stukjes. De knoflook en paranoten ook. De zeekraal snij je ook grof in stukken.
- Neem nu een hoge kan en doe afwisselend de peterselie, zeekraal, knoflook, ansjovis, paranoten in de kan, totdat alles erin zit. Een flinke scheut olijfolie er over heen en pureer het tot een mooie crème. Hoe korter hoe grover. De smaak is zoutig door de zeekraal en ansjovis. Nb Kurkuma geeft de pesto een geweldige kleur groen.
- Schep de pesto over in een afsluitbaar bakje en je hebt er een week plezier van.
- Voor de pizza is deze pesto gebruikt om een eerst laagje aan te brengen en vervolgens belegt met courgette, rode ui, prei, bosui, paprika, garnaaltjes, tijm, ansjovis, olijven en zeekraal. Nb De pizza had als vanouds weer een zalige knapperige bodem.
TIPS
Wil je een recept voor een knapperige pizza bodem? Zie Spelt pizza met knapperige bodem