Zeewolf en rode zeebaars met geroosterde groenten. Verse vis met zeekraal en een groenten mix. Ook zo ben je snel klaar. De groenten zijn een mix. Terwijl ze roosteren in de oven, bak je de vis met zeekraal.
Zeewolf en rode zeebaars met geroosterde groenten
PrintNODIG
- 300 gram cavolo nero
- 1/2 courgette
- 4 stengels broccoli bimi
- 10 stengels platte peterselie
- 8 groene olijven zonder pit
- 200 gram zeewolf
- 2 filet zeebaars
- handje zeekraal
- olijfolie
DOEN
- Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
- Start met het in stukjes snijden van de cavolo nero. Dit doe je ook met de broccoli bimi stengels. Nb de stengels snij je gewoon mee! Tien stengels van de platte peterselie snij je ook op in stukjes. Doe ze samen in een schaal en schep alles goed door elkaar heen. De olijven snij je in plakjes en schep je door de groentenmix heen. Een flinke scheut (1 eetlepel) olijfolie over de groenten heen, wat kruidenzout en schep opnieuw goed door elkaar heen.
- Zet de schaal in de oven voor 18 minuten.
- Terwijl de groenten in de oven staan bak je de vis in olijfolie. Neem een koekenpan doe er olijfolie in (eetlepel) en bak eerst de zeewolf, deze is het dikst. Kruid de vis met kruidenzout en peper als je de stukjes omdraaid. Na 5 minuten doe je de 2 filets, ingesmeerd met een rode (paprika) pesto, erbij in de pan. De filets bak je om en om. Dit doe je ook met de zeewolf. De laatste 2 minuten doe je er de zeekraal bij. Bak ze kort.
- Neem een bord, leg er eerst een handje sla op, schep dan de geroosterde groenten er op, de vis en de zeekraal als laatst. Strooi er eventueel nog gedroogd zeewier over.