Zelf gemaakt kuiden mayonaise, de mix bedoel ik! De basis is een mix van platte peterselie, olijven, verse knoflook, bosui, waterkers en tijm/oragano/zeekraal/zeezout met olijfolie gepureerd. De bio mayonaise en bio kwark is kant en klaar er aan toegevoegd.
Zelf gemaakt kuiden mayonaise, de mix bedoel ik!
PrintNODIG
- 1/3 bos platte peterselie
- 1/4 uit een zak van waterkers
- 1 verse knoflook met stengel
- 1 grote bosui
- 6 grote groene olijven zonder pit
- 1/2 kurkuma
- theelepel oregano
- 1 theelepel thijm
- 1 theelepel zeekraal (gedroogd uit een potje)
- 1/2 theelepel zeezout
- flinke scheut van een olijfolie
- 2 eetlepel bio mayonaise
- 1 eetlepel bio kwark
DOEN
- Gebruik een staafmixer of een Nutribullit om deze kuidenmix te maken.
- Was de verse knoflook en bosui en snij ze in ringen. De kurkuma schil je en snij je in stukken. De peterselie en waterkers snij je in stukken. De olijven in ringen. Alles is klaar om nu een hoge beker te vullen.
- Neem een hoge kan of beker van de Nutribullit en vul deze afwisselend met de peterselie, waterkers, knoflook, ui, kruiden en olijven. Giet er een flinke scheut olijfolie over. Als je te weinig doet werkt de Nutribullit niet lekker. Minstens 2 flinke eetlepels zijn nodig. Pureer de mix tot een mooie gladde massa.
- Schep er vervolgens 2 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel kwark er door heen en roer ze goed door. Proef de kruidenmayonaise en maak deze verder op smaak zoals je het zelf lekker vind. Iets vetter? Doe er iets meer mayonaise in. Te flauw? Wat (kruiden)zeezout er bij.
- Sluit de kruidenmayonaise af en zet weg in de koelkast. Deze blijft koel en afgesloten lange tijd goed.
- Erg lekker bij zleggemaakt frites van bataat, de zoete aardappel!
TIPS
NB. De fotocollage is gemaakt met de closeup foto in de kan en delen hiervan te verdraaien en te verplaatsen. En terug te vinden op Instagram.