Zevenblad pesto door gestoomde broccoli. Zevenblad uit de tuin, sesamzaadjes, kappertjes, kurkuma en peper met lijnzaad- en olijfolie, gepureerd tot een grove pesto, brengt je je gestoomde groenten met boekweit pasta op smaak.
Zevenblad pesto door gestoomde broccoli
PrintNODIG
- een handvol zevenblad met stengel
- een eetlepel kappertjes
- een eetlepel sesamzaadjes
- knoflook
- kurkuma met zwarte peper
- mosterdzaad poeder
- vers gesneden bieslook
- gedroogde tijm en oregano
- lijnzaad olie
- olijfolie
DOEN
- Gebruik alleen de baadjes van het zevenblad. Haal ze van de stengel en doe ze in een hoge kom. Snij de knoflook in stukjes. De eetlepel kappertjes spoel je even af zodat het zure er af is. Doe ze erbij in de hoge kom. Strooi er kurkuma en zwarte peper erbij.
Schenk dan een klein drinkglas lijnzaad olie erbij. Start het pureren. - Strooi er nu wat mosterdpoeder erop. En nog een 1/2 glas olijfolie bij als blijkt dat het te droog is en pureer verder tot een grove pesto.
- Is het een mooi grove structuur? Schep de pesto over in een afsluitbaar potje of bakje.
Strooi er nu de eetlepel sesamzaadjes erop, de gedroogde kruiden en fijn geknipte bieslook. Roer dit goed door de pesto heen. Schenk nog wat olijfolie over de boven laag heen, dit helpt verkleuring. De pesto is klaar. - Stoom je broccoli met ui, kook de boekweit pasta, doe ze samen in een pan, schenk er een beetje olijfolie oven én 1 grote eetlepel zevenblad pesto, en schep door elkaar heen.
Een stukje geiten kaas in een laagje boekweitmeel, bakje terwijl de groenten stoomt en de pasta kookt in ca 10 minuten op een hoog vuur.