Zoete aardappel met oa rode en groene kool. Verder met groene olijven, snijbonen, peterselie, knoflook, rode peper. Besprenkeld met olijfolie, gerapste geitenkaas en sesamzaad. Een doordeweekse groenten schotel om te roosteren in de oven. Erbij een kalfsvlees gehaktbal gebakken, bosuitjes toegevoegd en afgeblust met witte wijnazijn.
Zoete aardappel met oa rode en groene kool
PrintNODIG
- Totaal 500 gram groenten:
- 8 snijbonen
- ca 80 gram rode kool
- ca 80 gram groene kool
- 8 olijven zonder pit
- 1/2 zoete aardappel
- teen knoflook
- 1/3 verse rode peper
- 10 stengels platte peterselie
- olijfolie
- geraspte geitenkaas
- sesamzaad
DOEN
- Weeg als je groenten samen zo’n 500 gram.
- Van de rode en groene kool snij je een stuk af en die snij je vervolgens in reepjes. De snijbonen snij je in stukjes. De zoete aardappel schil je en verdeel je in dunne frietjes, de olijven snij je in ringen op. De knoflook en rode peper snij je in kleine stukjes. De peterselie was je en je haalt een stukje van de stengel af, snij dan vooral de stengel op in kleine stukjes.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden. De groentenschaal zet je midden in, op een rooster, voor 20 minuten.
- Doe al je groenten samen in een ovenschaal en hussel vervolgens al je groenten door elkaar. Besprenkel de bovenlaag met olijfolie en geraspte kaas. Hussel dit goed door de groenten heen. Besprenkel opnieuw de groenten met olijfolie, geraspte kaas en sesamzaad. De schaal kan de oven in.
- Ondertussen in 15 minuten een kalfsgehakt bal gebakken in olijfolie met wat boter. Toegevoegd, in ringetjes gesneden bosui en afbeblust met witte wijnazijn.
TIPS
Ps. Toegevoegd 2 afbeeldingen van de close-up groenten foto en hoe zo'n foto veranderd in een collage. Meer zien? Kijk bij COLLAGES